Overslaan en naar de inhoud gaan

Eén op drie IT-managers overweegt overstap naar Europees cloudplatform

Ongeveer een op drie IT-beslissers (35%) overweegt serieus om over te stappen op een Europees cloudplatform. De meerderheid van de respondenten (62%) zegt vertrouwen te hebben dat daar data veilig en volgens de Europese richtlijnen worden verwerkt.
Privacy, GDPR
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Datacenter BIT hield een enquête onder meer dan duizend IT-beslissers op gebied van beheer, opslag en data-beveiliging. Bijna één derde (29%) is van mening dat een Europees cloudplatform niet betrouwbaarder is dan een platform van een niet-Europese leverancier. Slechts 10 procent is bezorgd over het feit dat hun bedrijf momenteel gebruik maakt van een cloudprovider in Amerika (10%) of Azië (8%).

De interesse in een Europese cloud lijkt bij een aantal IT-beslissers aanwezig. Een kwart van de respondenten (26%) is geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar de voordelen, de vorderingen en, na verloop van tijd, de eerste gebruikerservaringen van een Europees cloudplatform. Ongeveer 24% houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Europa een veiliger alternatief

CTO Alex Bik van BIT legt in een reactie uit dat Europa heeft andere wet- en regelgeving met betrekking tot gegevensopslag en verwerking dan bijvoorbeeld Amerika of Azië. Voor Europese bedrijven is een Europees cloudplatform dan ook een veiliger alternatief; je kan er dan op vertrouwen dat je gegevens niet terechtkomen in de handen van techreuzen als Google of Amazon. Veel bedrijven zijn zich niet bewust dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de cloud in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en cloud in Europa.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee