Overslaan en naar de inhoud gaan

Oracle-cloud groeit met 40 procent

De verkoop van Oracle's clouddiensten groeide met 40 procent naar 735 miljoen dollar. Vooral platform- en applicatiediensten deden het goed. Maar de cloudactiviteiten vertegenwoordigen nog altijd niet meer dan 8 procent van de totale omzet van het softwarebedrijf. En met de resterende 92 procent van de business ging het nu voor het vierde achtereenvolgende kwartaal opnieuw moeizamer.
Oracle

De verkoop van de inmiddels als 'on-premise software' aangemerkte conventionele producten liep met 4 procent terug naar 6,3 miljard dollar. De hardwareverkopen zakten zelfs met 11 procent in en kwamen daarmee uit op 1,1 miljard dollar. Al met al zakte de omzet met 3 procent maar 9 miljard euro.

11.000 Saas-klanten

Bestuursvoorzitter Larry Ellison sloeg bij de presentatie van de cijfers een optimistische toon aan: "Onze klanten laten ons niet in de steek. In tegendeel, ze verhuizen een groot deel van wat ze hebben naar de Oracle-cloud." Zijn CEO Mark Hurd kon die stelling schragen: in het verslagkwartaal brachten 942 nieuwe afnemers het totaal aantal gebruikers van Oracles SaaS op 11.000.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee