Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft onthult reeks nieuwe Surface-hardware

Microsoft heeft vanmiddag in een blog een reeks nieuwe producten geïntroduceerd in de Surface-lijn. Het gaat om de Surface Go 2, Surface Book 3, Surface Headphones 2, Surface Earbuds en accessoires. Ze zijn onmiddellijk te bestellen en komen binnen enkele weken beschikbaar.
Microsoft Surface aankondiging 5-2020

Onder normale omstandigheden pakt Microsoft flink uit bij de introductie van nieuwe hardware in de vorm van een bijeenkomst in New York om aandacht te vragen. Nu verloopt de introductie heel stilletjes in de vorm van een blogpost.

Het gaat om de Surface Go2, een nieuwe versie van de wat goedkopere 2-in-1 Surface-lijn. Dit 'budgetmodel' van Microsofts eigen touch-tablet is bedoeld voor gebruik op school, maar ook in ziekenhuizen en gerechtshoven, zo noemt het bedrijf als voorbeelden.

Toetsenbord blijft apart

Het apparaat heeft een 10.5 inch PixelSense-display, een 8e generatie Intel Core M-processor die een prestatieverbetering van 64 procent moet geven en een zuiniger stroomverbruik. Ook is de 2-in-1 pc beter geschikt gemaakt voor videobellen. Voor die toepassing heeft het apparaat onder meer twee microfoons, background noise cancelling en een naar voren gerichte 5MP-camera. De nieuwe Surface Go 2 is beschikbaar vanaf 399 dollar. Wel moeten accessoires zoals de toetsenbord-cover apart worden aangeschaft.

Microsoft heeft ook een nieuwe variant van de krachtige laptop Surface Book, nu met versienummer 3. Deze kan worden besteld met een 13 of 15 inch scherm. In de behuizing zit een 10e generatie Intel Core-processor en een Nvidia-GPU naar keuze: GeForce GTX of Quadro RTX. De laptop is voorzien van maximaal 32 GB aan RAM en is te krijgen voor een prijs vanaf 1599 dollar.

Oordoppen, dopjes en een dock

Er is ook een nieuwe versie van de Surface Headphones die langer dan de voorganger meegaat op een volle accu: tot wel 20 uur. De Microsoft-koptelefoon kost 249 dollar.

Daarnaast introduceert het bedrijf de Surface Earbuds die verbinding kunnen maken met Android- en iOS-apparatuur. De houder van de Earbuds heeft een eigen accu om de oordopjes tussentijds op te laden. Ze kosten 199 dollar.

Dan is er tenslotte nog Surface Dock 2, een nieuwe variant die onder meer de Surface 2-in-1 en de Surface Book kan koppelen met meerdere beeldschermen, een netwerk en USB-C-accessoires. De Dock-2 kost 259,99 dollar. Een afgeslankte versie, de USB-C Travel Hub, komt beschikbaar voor 99,99 dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in