Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel verlengt geldigheid Wet van Moore

Intel gebruikt nieuwe materialen om de verkleining van de onderdelen met een factor 2 per anderhalf jaar in stand te houden. Daarvoor was tevens een verandering in de eigen organisatie nodig. Voor ieder chipplatform worden voortaan 2 teams geformeerd, de ene richt zich geheel op productontwikkeling, het andere is verantwoordelijk voor nieuwe ontwerpen van de circuits. Samen zorgen zij ervoor dat nieuwe technieken en dito materialen leiden tot nog weer kleinere en snellere chips.
Moore
© Intel
Intel

Kleinere afmetingen

Op dit moment wordt bij Intel gewerkt aan chips met een spoorbreedte van 14 nanometer, de volgende verkleining, naar 10 nm staat voor de deur. Een exacte introductiedatum wordt nog niet gegeven, maar die ligt wel ver voor 2020. Intel bouwt voort op de TriGate transistoren van de huidige generatie, waarbij de aansturing van het transistorelement wordt gedaan via 3 afzonderlijke ingangen, om lekstromen binnen de perken te houden.

Systems on a Chip

Ook ontvouwt Intel op de conferentie zijn plannen voor nieuwe Systems on a Chip (SoC's). Dergelijke complete chips zullen veel grafische coprocessors krijgen, bedoeld voor het versnellen van rekenwerk. Ze krijgen bovendien een fijnmazige energieregeling, die het mogelijk maakt om circuits die niet worden gebruikt meteen uit te schakelen. Vooral bij draagbare apparatuur spaart dat de accu, plus dat minder warmte wordt opgewekt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in