Overslaan en naar de inhoud gaan

Duurdere chips dreigen door megastaking bij Samsung in Zuid-Korea

De grootste vakbond van Samsung Electronics, met meer dan 30.000 werknemers, heeft in Zuid-Korea een staking voor onbepaalde tijd uitgeroepen om hogere salarissen af te dwingen. Volgens marktkenners verhoogt dit onverwachte besluit het risico op productieverstoringen bij 's werelds grootste fabrikant van geheugenchips.

Eerder deze week verzamelden duizenden werknemers zich al buiten de chipfabrieken van Samsung ten zuiden van Seoul om een driedaagse werkonderbreking te beginnen met de eis voor betere salarissen.

Loopt al half jaar

Het is de grootste georganiseerde vakbondsactie in de geschiedenis van het Zuid-Koreaanse conglomeraat. Het is nog onbekend hoeveel werknemers gehoor geven aan de oproep van de vakbond. "Het management heeft geen intentie tot dialoog. We hebben productieonderbrekingen duidelijk bekendgemaakt en het bedrijf zal spijt krijgen van deze beslissing", zegt de vakbond. Het bestuur is sinds januari verwikkeld in onderhandelingen met de bond.

Hoewel de productie van Samsung voor een groot deel is geautomatiseerd, kan het bedrijf zich geen verstoringen in de productie veroorloven in de komende weken. Dat komt omdat Samsung zijn branchegenoot Nvidia probeert te overtuigen om meer gebruik te maken van zijn hoogwaardige technologie. Samsung levert al chips aan Nvidia die worden gebruikt in AI-hardware.

Management sust

"Samsung zal ervoor zorgen dat er geen verstoringen optreden in de productielijnen. We blijven toegewijd aan onderhandelingen met de vakbond", zegt het bedrijf in een verklaring.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in