Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple mikt met nieuwste iPad op onderwijs

Apple komt met een nieuwe versie van zijn iPad. Het Amerikaanse bedrijf richt zich met het dinsdag gepresenteerde model op de onderwijssector. Apple wil de strijd aangaan met Google, dat met zijn Chromebooks steeds dominanter wordt in onderwijsland.
© Apple
Apple

De nieuwste versie van de iPad is vanaf 359 euro verkrijgbaar. De ingebouwde Touch-sensor maakt het gebruik van een zogeheten Apple Pencil mogelijk, een speciaal pennetje om de iPad mee te bedienen. Deze kost los 99 euro. De producten zijn per direct te bestellen en worden vanaf volgende week geleverd in tientallen landen, waaronder Nederland.

Korting voor scholen

Doorgaans onthult Apple nieuwe producten vanuit zijn Californische thuisbasis in Cupertino. Het bedrijf koos dit keer voor een middelbare school in Chicago als plaats van handeling, waarschijnlijk om zijn toewijding aan onderwijs te onderstrepen. Scholen kunnen de producten ook aanschaffen tegen een speciale korting.

In het kielzog van de iPad introduceerde Apple ook een nieuwe app voor leertrajecten op maat. Leraren kunnen via de app taken aanmaken en de voortgang van leerlingen bijhouden. Ook zijn apps bij lessen te gebruiken. De app genaamd Schoolwerk bouwt volgens Apple voort op de Klaslokaal-app , die al in scholen wordt gebruikt om iPads onderdeel te maken van de les.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in