Overslaan en naar de inhoud gaan

Amsterdam bij beste techsteden in de wereld'

Amsterdam staat vierde op een ranglijst van beste techsteden in de wereld. Die ranglijst is door de internationale vastgoeddienstverlener Savills opgesteld om te bepalen welke steden het geschiktst zijn voor techbedrijven en start-ups om zich te vestigen. New York, San Francisco en Londen staan nog boven Amsterdam.
Prinsengracht Amsterdam
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Savills vergeleek dertig grote steden met veel techbedrijven op tal van onderwerpen, waaronder zakelijke omgeving, leefklimaat, infrastructuur en aanwezigheid van voldoende talent. Ook de kosten voor het huren van bedrijfsruimte en de prijs van een kop koffie zijn in de studie meegenomen.

Amsterdam doet volgens Savills nog maar net onder voor Londen als poort van Europa. Als pluspunten worden onder meer de hoge kennis van de Amsterdammers en hun vaardigheid in de Engelse taal aangedragen. De hoofdstad is de enige stad in Nederland die in de lijst is opgenomen.

Internationaal valt het vooral op dat San Francisco, waar Silicon Valley is gelegen, niet op de hoogste plek is geëindigd. Nummer 1 New York heeft onder meer een flinke voorraad talent achter de hand. Ook geniet New York door bijvoorbeeld Wall Street de reputatie van een echte handelsstad.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in