Overslaan en naar de inhoud gaan

Advies aan datacentra-beheerders nu de temperaturen oplopen

Nu door klimaatverandering langdurige perioden van hitte vaker voorkomen in Europa, moeten datacentra zich daarop voorbereiden. De overheid van Singapore heeft een standaard gepubliceerd die daarvoor wellicht een goed uitgangspunt kan zijn.
overheated employee
© Shutterstock
Shutterstock

Temperaturen boven dertig graden en hoge luchtvochtigheid zijn de dagelijkse praktijk in Singapore. De apparatuur in datacentra heeft het daar niet zo op. In de stadstaat waar zo'n 60% van de datacentra uit de regio staan, is het dus een uitdaging om zodanige omstandigheden binnen te creëren dat de servers kunnen blijven draaien zonder dat de kosten al te hoog oplopen.

De Singaporese overheid heeft nu een standaard gepubliceerd die is gebaseerd op een analyse van veel beheerdata verzameld door de Tropical Data Center Research-organisatie, signaleert The Register. Deze Sustainability Standard (SS) geeft een strategie voor het koelen die is geoptimaliseerd voor de omstandigheden in de tropen. Daarnaast geven de documenten een methode om de totale beheerkosten onder verschillende omstandigheden te berekenen. De standaard is bedoeld voor gebruik in veel verschillende klimaatomstandigheden en kan aangepast worden voor specifieke omgevingen.

Forse besparing mogelijk

Bij de presentatie van de standaard op de Asia Tech x Singapore (ATxSG)-conferentie haalde de Singaporese minister van communicatie en informatie Josephine Teo een voorbeeld aan van een datacentrum dat de standaard al heeft ingevoerd. Het bedrijf heeft in een jaar tijd meer dan 185.000 dollar bespaard.

De SS-documenten zijn te downloaden voor 42,40 dollar van de site Singapore Standards.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in