Overslaan en naar de inhoud gaan

5G groeit ongekend hard in 2022

Het aantal 5G-verbindingen stijgt in 2022 door tot meer dan 1 miljard. Dat stelt Global System for Mobile Communications (GSMA) in een persbericht. Tegen het einde van 2025 zal 5G meer dan een vijfde van alle mobiele verbindingen uitmaken.
KPN 5G
© KPN
KPN

In The Mobile Economy Report 2022 van GSMA valt te lezen dat in 2025 meer dan twee op vijf mensen wereldwijd binnen het bereik van een 5G-netwerk zullen leven. Daarmee is de uitrol van 5 de snelste van alle generaties aan verbindingen zoals 4G en 3G.

Zo’n anderhalf jaar na de lancering was 5G al goed voor ruim 5 procent van de mobiele verbindingen. 3G en 4G kwamen na de start in diezelfde beginperiode niet boven de 2,2 procent uit.

Het rapport maakt melding van bijna 200 live 5G-netwerken in zeventig landen. Daarmee wordt de vraag van de consument ondersteunt, die steeds vaker over 5G-compatible smartphone beschikt. In verschillende prijsklasses zijn deze beschikbaar.

Videostreamdiensten stimuleren 5G

“5G is verantwoordelijk voor een veel groter aandeel van de wereldwijde mobiele verbindingen dan 3G of 4G op hetzelfde punt in hun levenscyclus. Het momentum is gestimuleerd door factoren als innovatieve plannen, videostreamingdiensten, stijgende verkoop van 5G-handsets en uitbreidingen van de netwerkdekking”, zegt Alex Sinclair, Chief Technology Officer GSMA bij Dutch IT Channel.

"Bovendien betekent de lancering van 5G-services in Latijns-Amerika en Sub-Sahara Afrika in het afgelopen jaar dat de technologie nu beschikbaar is in elke regio van de wereld, dus we zullen meer groei en meer transformatie voor services zien."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in