Overslaan en naar de inhoud gaan

Speciale tas blust brandende smartphone

Dat is niet alleen een opluchting voor de eigenaar van de smartphone, maar ook voor de medepassagiers en niet te vergeten de luchtvaartmaatschappij. Meer en meer maatschappijen nemen de tas standaard op in het areaal middelen voor het cabinepersoneel.
© Brimstone USA
Brimstone USA

Alaska Airlines en Virgin America hebben zo'n tas al aan boord van al hun vliegtuigen gezet. De felgekleurde tassen zijn snel te pakken en ze zijn groot genoeg om draagbare apparatuur met een lithium-accu te herbergen. De stof waarmee de tassen zijn gemaakt is vuurbestendig en kan een temperatuur van 1760 graden Celsius hebben. Dat is meer dan de meeste elektrobranden kunnen opwekken. Een bijkomend aspect is, dat de tas hermetisch gesloten wordt er er verder geen zuurstof bij de brand kan komen.

Luchtvaartmaatschappijen zijn een beetje huiverig geworden nadat een aantal Galaxy Notes 7 aan boord van een vliegtuig ofwel zijn gaan smeulen of in brand zijn gevlogen. In de afgelopen 25 jaar is het 129 keer aantoonbaar voorgekomen dat een accu in een apparaat te heet werd. Het ging daarbij om zowel de ruim- als de cabinebagage.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in