Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung-tablet krijgt eigen 'Retina'-scherm

Ondanks het grotere scherm zijn de buitenmaten van de nieuwe Samsung-tablet nauwelijk groter dan die van de Galaxy Tab 10.1 omdat het Koreaanse bedrijf erin is geslaagd de omlijsting van het scherm (de bezel) kleiner te maken, zegt website BGR van een betrouwbare bron te hebben vernomen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het scherm krijgt een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Concurrent Apple heeft volgens diverse bronnen voor zijn komende iPad-versie een 10,1 inch 'near retina'-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels.

De nieuwe Samsung-tablet krijgt volgens BGR een dual-core Exynos 5250-processor met een kloksnelheid van 2 GHz. De nieuwe tablet wordt op de Consumer Electronics Show (CES) in januari of op het Mobile World Congress in februari officieel aangekondigd.

Productie is een probleem

Samsung en Apple komen daarmee in een nek-aan-nek-race wie het eerst met deze tablet op de markt komt. De productie van dergelijke grote schermen met een hoge resolutie stuit op problemen. Samsung kan daarbij een voordeel hebben omdat het, in tegenstelling tot Apple, de productie van schermen zelf in de hand heeft.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee