Overslaan en naar de inhoud gaan

Rabobank stopt met PINpas-scanner

Rabobank doet het aparte apparaatje om betalingen en overboekingen te verifiëren de deur uit. Het voor veel mensen onhandige ’goedkeuringskastje’ is niet meer nodig, concludeert de bank.
Rabo Scanner
© Rabobank
Rabobank

Later dit jaar begint Rabobank de aparte ’Rabo Scanner’ in een periode van ongeveer een jaar uit te faseren, meldt De Telegraaf.

De Rabo Scanner is steeds minder vaak nodig, maar nog altijd verplicht voor onder meer het installeren van de mobiele app en het overboeken van grote bedragen. ’In de loop van volgend jaar’ hoeft ook dat niet meer, belooft Bart Leurs, groepsdirectielid verantwoordelijk voor de digitale verandering bij Rabobank. Leurs stelt dat het door de technologische ontwikkelingen ook mogelijk is om ’net zo veilig’ online te bankieren zonder apart kastje.

Het grootste euvel van het apparaatje, dat speciale kleurcodes van de bankpas afleest, was dat die voor de ene betaling wel nodig was en voor de andere niet. Nu er genoeg geschikte alternatieven voor de beveiliging zijn, gaat Rabobank op zoek naar gemakkelijkere beveiligingsmethodes. Wat er in de plaats van het kastje komt, weet Rabobank nog niet. De bank denkt aan systemen met een vijfcijferige codes of technologieën als vingerafdruk- of gezichtsherkenning.

Ook bij Volksbank, het moederbedrijf van SNS, ASR en Regiobank, loopt een project om de zogenoemde Digipas dit jaar overbodig te maken.

Het goedkeuringsapparaat verdwijnt echter niet helemaal. Mensen die geen smartphone hebben moeten immers ook van online-bankieren gebruik kunnen maken

Voor de ABN Amro is de tijd nog niet rijp om de e.dentifier aan de kant te zetten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in