Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone en iPad maken beeldscherm van muur

Dat meldt Patently Apple, dat de gisteren gepubliceerde aanvraag heeft doorgespit. Dat Apple werkte aan projectiesystemen voor zijn iPhone en iPad komt niet als een verrassing. Maar de details in de patentaanvraag zijn wel nieuw.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Picoprojectoren in de behuizing
Uit de schetsen blijkt dat Apple werkt aan picoprojectoren die in de behuizing van iPhone en iPad kunnen worden opgenomen. Voor de Mac wordt kennelijk aan een aparte projector gedacht. Daarbij zijn, blijkt uit de beschrijving, technieken ontwikkeld om de projecties van twee of meer apparaten te koppelen. Geprojecteerde elementen zouden dan tussen die virtuele beeldschermen uitgewisseld kunnen worden door de data over te zetten via draadloze communicatie.

Besturing met gebaren
Een van de meest opmerkelijke elementen in de patentaanvraag is, dat Apple kennelijk technieken heeft ontwikkeld om dat te doen op basis van hand- en vingercommando’s op of bij het geprojecteerde beeldscherm. Die worden geregistreerd door camera's die gebaren ook in verduisterde ruimtes kunnen signaleren.

De patentaanvraag is te vinden bij het U.S. Patent & Trademark Office. De interpretatie ervan staat op de website van Patently Apple. Het is nog volstrekt onduidelijk op welke termijn deze vindingen hun weg naar Apple-producten zullen vinden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in