Overslaan en naar de inhoud gaan

iPhone bug: Siri belt soms onbedoeld de politie

De reden waarom de digitale assistent op de iPhone dit doet, is nog niet duidelijk, stelt The Verge. De publicatie die de bug ontdekte, voegt wel reacties van lezers toe die suggereren dat Siri gewoon reageert op het commando 'phone' en dan elk nummer kiest dat daarna wordt genoemd.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Met de opdracht "Charge my phone 911 percent", belt het toestel ook het noodnummer, maar bij "Charge my phone 560 percent" probeert het toestel verbinding te maken met het nummer 560. Waarom bij 100 ook het noodnummer wordt gekozen, is niet duidelijk.

The Verge oppert zelf nog dat mogelijk sprake is van een geheime opdracht om in geval van bijvoorbeeld een kidnapping of een inbraak ongemerkt de politie mee te laten luisteren. Dat is echter niet waarschijnlijk, vooral ook omdat Apple nooit melding van heeft gemaakt van de mogelijkheid dit soort geheime opdrachten te gebruiken.

De 'functie' is heel reproduceerbaar en komt ook in iOS 9 beta 3 voor, zoals BGR demonstreert.

De afwijking is wel iets om rekening mee te houden in andere situaties. Niet veel mensen zullen Siri vragen hun telefoon op te laden tot een bepaald percentage omdat Siri helemaal niets kan met die opdracht. Na het aansluiten van de oplader start het oplaadproces immers automatisch.
Maar andere opdrachten met een combinatie van 'phone' en een getal - zonder de bedoeling dat nummer te bellen - kunnen dus ook onbedoelde gesprekken tot gevolg hebben. Gelukkig krijgt de eigenaar 5 seconden de tijd om de actie te stoppen voor dat daadwerkelijk het nummer wordt gekozen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee