Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Arda Gerkens

Het bericht wat deze week mijn aandacht trok was dat de prijs voor e-books instort. In het artikel stond een reactie van een verbolgen auteur die aangaf dat zijn geprinte versie zoveel duurder was dan de e-versie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Ik zal niet meegaan met de reactie die velen geven, namelijk dat e-versies veel goedkoper zijn. Zeker op de Nederlandse markt is dat niet altijd waar, ook omdat het boek vertaald dient te worden en die markt toch weer kleiner blijkt dan bijvoorbeeld de Engelse. Maar e-books zijn echt veel en veel te duur voor de gebruiker.

Vlak voor mijn vakantie overwoog ik de aanschaf van een e-reader. Lekker makkelijk en scheelt kilo’s slepen. Toen ik vervolgens ging kijken wat me dat aan boeken zou kosten, was ik al snel bekeerd. Misschien ben ik nog van de oude stempel, maar een goed boek wil ik zelf in de kast hebben. Ik koop hem dus in de e-versie omdat het makkelijk is op reis, waarom moet ik dan weer het volle pond betalen?

Het is belangrijk je te realiseren dat wanneer je geen noemenswaardig prijsverschil biedt tussen een geprinte versie en een e-versie, de gang naar de download uit illegale bron makkelijk gemaakt is. Er ligt hier een grote kans om het anders te doen dan de entertainmentindustrie en lessen te trekken uit het verleden. Zijn er voor de aanbieders wel degelijk verschillen met die industrie, de consument ziet het anders. Zij wil wel degelijk betalen voor het product, maar dan wel een reële prijs.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in