Overslaan en naar de inhoud gaan

Google ziet geen brood meer in tablets

Google ziet geen toekomst meer in de productie van eigen tablets, zo schrijft Computerworld. De fabrikant zou de focus nu verleggen naar de productie van laptops, en heeft de ontwikkeling van twee nieuwe tablets gestaakt.
ChromeOS laptops
© Google
Google

In 2018 lanceerde Google nog de eigen Pixel Slate-tablet, maar deze zal dus niet worden opgevolgd door een nieuwer model tablet. Volgens Computerworld heeft Google de productie van twee nieuwe en kleinere tablets inmiddels gestaakt. Het verleggen van de focus van tablets naar laptops heeft volgens het medium dan weer geen gevolgen voor de Pixel-smartphones van Google. 

Werknemers van Google zijn woensdag op een interne bijeenkomst geïnformeerd over de plannen. De werknemers die zich bezighielden met de ontwikkeling van de Pixel-tablets, worden waar mogelijk overgeplaatst naar de afdeling die laptops ontwikkelt. 

Pixelbooks blijven

Ook de Pixelbooks vallen niet onder de inmiddels afgeschoten tablets van Google, omdat de Pixelbooks niet worden verkocht als zijnde een tablet. Het los te koppelen toetsenbord maakt dat het volgens Google-regels een tablet. De beweringen in het artikel van Computerworld zijn volgens het medium inmiddels bevestigd door een woordvoerder van Google.

De gebruikers van de Pixel Slate-tablets van Google blijven voorlopig wel de ondersteuning in software-updates en beveiliging krijgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in