Overslaan en naar de inhoud gaan

Google presenteert nieuwe Pixels en een Home met beeld

Google heeft gisteren tijdens een evenement in New York de Pixel 3 en Pixel 3XL onthuld. Ook toonde het bedrijf een grotere versie van de slimme speaker Google Home met beeldscherm en een mini-variant. Verder toonde Google een Pixel-tablet.
Google Home Hub
© Google
Google

De nieuwe smartphones van Google hebben op verschillende vlakken een upgrade gekregen. De schermen hebben nu een diameter van 5,5 inch en 6,3 inch in het geval van respectievelijk de Pixel 3 en de Pixel 3XL. De schermen zijn ook beter geKalibreerd op natuurlijke kleuren dan de versies die vorig jaar uitkwamen.

Beide toestellen zijn ook voorzien van een beter camera aan de achterzijde en er zijn nieuwe functies aan toegevoegd die in software worden uitgevoerd. De Pixels hebben nu ook een tweede camera aan de voorkant gekregen die een groothoek-effect aan selfies kan geven.

De Pixels zijn nu ook voorzien van een mogelijkheid om draadloos op te laden. De accu van de kleinste Pixel heeft een iets grotere capaciteit (2915 mAh in plaats van 2700 mAh) en de accu van de Pixel 3 XL heeft juist een fractie minder capaciteit dan die van zijn voorganger (3430 mAh in plaats van 3520 mAh).

De Pixels zijn wel duurder geworden, 150 dollar voor de Pixel . De Pixel 3 XL is 50 dollar duurder dan de Pixel 2 XL. Met een prijs van respectievelijk 799 en 899 dollar zijn de Pixels nog wel goedkoper dan de topmodellen van Apple en Samsung.

Nieuwe slimme speaker

Google pareert gelijk binnen een week de introductie Facebooks slimme speaker met beeldscherm. Maar in tegenstelling tot de vergelijkbare producten van Facebook, Lenovo en JBL ontbreekt op de nieuwe Google Home Hub een camera. Daarmee is de Home Hub ongeschikt voor het opzetten van een videogesprek. De Home Hub kost 149 dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in