Overslaan en naar de inhoud gaan

Chrome blijkt een echte accu-killer

De Chrome browser van Google verbruikt tussen de 10 en 28 procent meer stroom dan Internet Explorer, volgens een rapport van Digital Citizen.
browsers
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Voor de test gebruikten de onderzoekers van Digital Citizen drie laptops / 2-in-1, allemaal voorzien van Windows 10 als besturingssysteem. Ze gebruikten de Peacekeeper accutest in combinatie met vijf verschillende browsers. Op alle computers kwam er eenzelfde ranglijst uit, hoewel de onderlinge verschillen tussen de browsers uiteenliepen. Internet Explorer steeds als beste uit de test, gevolgd door Microsoft Edge, Firefox en Opera. Google Chrome kwam als slechtste uit de bus.

Op de Toshiba Portege Z20t-B lagen de prestaties het dichts bij elkaar, waarbij Google Chrome 10 procent meer stroom verbruikte dan Internet Explorer. Het verschil was het grootst bij de Microsoft Surface Pro 3, waarbij er tussen de best en slechts presterende 18 procent verschil zat. In dat geval kon met het uitvoeren van dezelfde handelingen een uur langer met de accu orden gewerkt door te kiezen voor Internet Explorer.

Alternatief voor Internet Explorer zoeken

Internet Explorer is lastig te vinden voor Windows 10 gebruikers omdat Microsoft graag wil dat de nieuwe Edge-browser wordt gebruikt. Microsoft Edge verbruikt volgens de test tussen de 2 en 3 procent meer dan Internet Explorer. Wie de voorkeur geeft aan Internet Explorer kan deze vinden op de manier die 'Paul' beschrijft in de reactie onder dit bericht.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in