Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bedrijven krijgen last van mobiel dataverkeer'

De hoeveelheid mobiel dataverkeer neemt de komende vier jaar met een factor 8 toe, verwacht Cisco. Smartphones zijn in 2020 goed voor 81 procent van het wereldwijde mobiele verkeer dat dan 367 exabyte bedraagt.
mobiel werken
© Shutterstock
Shutterstock

Het Cisco-onderzoek is niet het enige dat bedrijven waarschuwt voor de golf aan mobiel dataverkeer, signaleert Computerworld. Redshift Research concludeert uit een enquête onder 500 Amerikaanse bedrijven dat IT-managers - met een gemiddelde uitgave van 1840 dollar per werknemer per jaar - nu al twee maal zo veel uitgeven aan mobiele telefonie dan zij verwachten.

Veel verborgen kosten

Mobiliteit is een onmisbaar element geworden in het zakelijk verkeer. Het brengt echter veel verborgen kosten met zich mee, zegt Michael Covington van Wandera, de dienstverlener in mobiele beveiliging en beheer die opdracht gaf voor het Redshift-onderzoek. Hij somt in Computerworld op dat de netwerkkosten 48 procent van het totaal bedragen, hardware, IT-ondersteuning, extra dienstverlening en beveiliging zijn goed voor respectievelijk 21%, 15%, 10% en 6%.

Vaak worden alleen de netwerk- en toestelkosten in de berekening meegenomen, merkt Wandera-CEO Eldar Tuvey op. Naar mate het gebruik van mobiele apparatuur toeneemt, stijgen ook de geassocieerde kosten. Met name de kosten voor beveiliging en het repareren van schade na een beveiligingsincident nemen toe. Uit het Redshift-onderzoek blijkt dat 28 procent van de ondervraagden minimaal een keer per jaar te maken heeft met een beveiligingslek als gevolg van het gebruik van mobiele apparatuur. De helft van hen gaf aan dat zo'n incident hen tussen 40.000 en 400.000 euro heeft gekost.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in