Overslaan en naar de inhoud gaan

Driekwart bedrijven werkt niet groen

De problematiek is aangezwengeld door de firma IFS, leverancier van beheertools voor eco-doeleinden. Het bedrijf vroeg aan marktonderzoeker IDC om te kijken hoe 'groen' de bedrijven in Europa en de VS opereren. Met als resultaat dat meer dan driekwart van de bedrijven het belangrijk vindt om hun milieuprofiel vast te leggen (79 procent in de Benelux, 83 procent in de VS en 82 procent in Scandinavië).
Business
Shutterstock
Shutterstock

Desondanks ondernemen bedrijven in Europa en de VS weinig pogingen om hun eigen invloed op het milieu in kaart te brengen. Opvallend is dat bijna driekwart (75 procent in de Benelux, 74 procent in Scandinavië) toegaf niet over de technologie te beschikken om hun milieu-impact regelmatig of op een juiste manier vast te leggen. De VS deed het op dit punt iets beter, hoewel bijna de helft (47 procent) ook daar toegaf niet over de technologische middelen te beschikken om hun 'CO2-footprint' vast te leggen.

In de Benelux verplichten diverse overheden ondernemers hun impact op het milieu te monitoren. Dat is voor de bedrijven aldaar de belangrijkste reden om dat te doen; daarna volgt het kunnen voeren van een 'groen' label in allerlei marketingactiviteiten. Op de derde plaats staat het reduceren van kosten door mileuvriendelijk te werken, zoals dubbelzijdig printen, geen plastic bekertjes gebruiken of minder stoken.

Scandinavische organisaties vinden de positieve gevolgen van groen beleid voor marketingactiviteiten het belangrijkste argument.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in