Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe versie Exchange Server Microsoft uitgesteld tot 2025

Microsoft heeft de nieuwe versie van Exchange Server uitgesteld naar 2025. Eén van de redenen daarvan zijn de zeroday-aanvallen waarmee de e-mailserversoftware te maken heeft. Dat meldt het bedrijf in zijn blog.
Windows 10 startmenu

Aanvankelijk zou de nieuwe versie van de Exchange Server in 2021 al beschikbaar zijn, maar het liep anders. Doordat Microsoft geconfronteerd werd met staatshackers die het hebben gemunt op on-premises Exchange-servers is die planning van de baan, zo meldt het bedrijf.

Het bedrijf heeft de afgelopen tijd alle energie in beveiligingsupdates en andere maatregelen gestopt. Er is inmiddels ook een bountyprogramma gelanceerd voor beveiligingsproblemen.

Er is inmiddels een nieuwe ‘roadmap’ bekendgemaakt voor de nieuwe versie van de Exchange Server van Microsoft. “In de eerste helft van 2024 zullen we meer details geven over naamgeving, functies, vereisten en prijzen”, zo laat het bedrijf weten.

Authenticatiemethodes

Er worden onder meer moderne authenticatiemethodes toegevoegd aan de Exchange Server-omgevingen. Exchange Server 2019 zal volgend jaar TLS 1.3 ondersteunen.

Microsoft heeft momenteel zijn handen vol aan security-problemen. Het bedrijf erkende eerder deze week Office-beveiligingsprobleem waarvoor momenteel geen patch beschikbaar is, maar waarvoor nu wel enige hulp wordt geboden. Kwaadwillenden kunnen deze zeroday kwetsbaarheid benutten om eigen code uit te voeren door een malafide document externe code te laten aanroepen. Microsoft biedt beheerders een workaround, maar dekt daarmee niet alle aanvalsroutes af.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in