Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlandse AI-startup lanceert manier om chatbots razendsnel informatie te voeden

AI-startup Watermelon heeft een nieuwe functie gelanceerd waarmee gebruikers met alleen een websitelink alle informatie van een website kunnen toevoegen aan een chatbot. Grote hoeveelheden informatie kunnen zo razendsnel worden toegevoegd.
Bellen met een robot
© Shutterstock
Shutterstock

Met de functie genaamd ‘web scraper’ kunnen websites met bijvoorbeeld duizenden producten in één keer in een chatbot worden geladen. Binnen enkele minuten kent deze het gehele assortiment uit zijn hoofd. Daarbij is alleen een link naar de website nodig. Volgens Watermelon moesten artikelen voorheen handmatig worden toegevoegd aan chatbots. De functie is toegevoegd aan het Watermelon Pulse systeem, een chatbotplatform dat de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT (GPT-4) volledig heeft geïntegreerd.

Behalve voor webshops is de functie volgens Watermelon ook een uitkomst voor organisaties die veel verzoeken via klantenservice binnenkrijgen. “Een groot deel van de antwoorden staan vaak in het hulpcentrum op de website en dit kan nu gemakkelijk worden ingeladen in de chatbot. Daarnaast kan ingesteld worden dat elke 24 uur automatisch alle informatie van de website opnieuw ingeladen wordt, zodat de chatbot altijd up-to-date blijft”, schrijft het bedrijf.

Nieuwswebsites

Volgens Watermelon kunnen ook nieuwswebsites hun voordeel doen met de functie. “Je kunt met de web scraper zorgen dat een chatbot altijd op de hoogte is van het laatste nieuws. Je hoeft de nieuwste artikelen hiervoor niet meer handmatig toe te voegen,” aldus Alexander Wijninga, CEO van Watermelon. 

“Organisaties hoeven volgens de startup niet bang te zijn dat hun website zomaar wordt ingeladen, ofwel gescraped, door een ander bedrijf. “Je moet binnen Watermelon namelijk eerst de domeinnaam verifiëren voordat je de betreffende website kunt scrapen,” voegt Wijninga toe. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in