Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg wacht met toespreken personeel

Facebooktopman Mark Zuckerberg spreekt pas vrijdag voor het eerst zijn personeel toe sinds deze week ophef ontstond over gelekte gebruikersgegevens. Daarbij gaat hij samen met operationeel eindverantwoordelijke Sheryl Sandberg naar verwachting ook in op vragen over de kwestie.
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Het gaat om een interne live-videoverbinding voor al het personeel wereldwijd, een gebruikelijke manier voor Zuckerberg om zijn medewerkers bij te praten. Medewerkers lopen volgens bronnen met flink wat vragen rond.

Hele bedrijf boos

"Mark, Sheryl en hun teams werken non-stop om alle feiten op een rij te krijgen en de nodige stappen te nemen", zei een Facebookvertegenwoordiger eerder. "Het hele bedrijf is boos en we voelen ons misleid." Facebook houdt Cambridge Analytica verantwoordelijk. Dat data-analysebedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben bemachtigd zonder toestemming van gebruikers.

Er loopt een onderzoek naar Facebook om te kijken of de onderneming daarbij zelf in de fout is gegaan met privacygegevens.

Eerder vandaag werd bekend dat de wetenschapper die verantwoordelijk is voor het verzamelen van de gegevens zich gebruikt voelt door Facebook. Hij baalt er stevig van dat hij wordt aangewezen als zondebok.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in