Overslaan en naar de inhoud gaan

Migratiedienst voor Microsoft-cloud nu uit te proberen

Microsoft-klanten die de cloud in willen, kunnen hun lokale opslag meenemen via een nieuwe beheerde dienst die nu als preview beschikbaar is. De software- en cloudaanbieder belooft met zijn Azure Storage Mover een makkelijke migratie, die voor nu gericht is op on-premises NFS-shares. Maar meer bestandssystemen staat op stapel.
Azure Storage Mover
© Microsoft
Microsoft

IT-beheerders kunnen deze nieuwe migratiemogelijkheid benutten om opslag van data bij hun applicaties te verplaatsen van lokale opslagsystemen naar Microsofts Azure-cloud. Daarbij komt die gegevensopslag terecht in een zogeheten blob container, wat een schaalbare manier is om ongestructureerde data te bevatten. Bestaande bestanden en mappen van lokale opslag kunnen zo ongewijzigd overgeheveld worden naar Microsofts cloud.

Komende maanden meer

De preview van de Azure Storage Mover is gericht op migratie van gedeelde opslag die gebruik maakt van het network file system (NFS). Microsoft verklaart dat deze migratietool op termijn diverse combinaties van bestandssystemen zal ondersteunen voor zowel (on-premises) bronsystemen als ook voor de bestemming (in de cloud). Deze functionele uitbreiding verschijnt in de komende maanden, schrijft vice-president Jurgen Willis in een blogpost.

Hij stipt aan dat Microsoft in februari dit jaar al migratiemogelijkheden voor bestanden heeft geïntroduceerd. Dat Azure File Migration Program biedt partners en klanten gratis toegang tot migratietools van leveranciers Komprise en Data Dynamics. Daarmee zijn bestands- en objectdata over te hevelen naar Azure Storage.

Direct naar doel

Naast dit aanbod via externe leveranciers komt Microsoft nu dus met zijn eigen dienst. Mover werkt met migratie-agents die vanuit een Azure-beheerpaneel zijn te managen. Te migreren data worden direct naar het doelsysteem verzonden, wat dus een andere cloudlokatie kan zijn dan waar het beheer zich bevindt. Dit moet migraties versnellen. Microsoft heeft in september al informatie gepubliceerd over deze fully managed service om opslag de cloud in te krijgen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in