Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft domineert ook met klanttevredenheid op cloudmarkt

Microsoft maakt op de Nederlandse markt voor cloud infrastructuur niet alleen in omvang de dienst uit, ook als het gaat om klanttevredenheid scoort het platform goed. Net als vorige jaren komt Microsoft als nummer een uit de bus in het jaarlijkse klanttevredenheidonderzoek van Eraneos (voorheen Quint) en onderzoeksbureau Whitelane Research.

Microsoft
Microsoft
Pixabay

Door de onderzoekers werd de klanttevredenheid van contracten ter waarde van 1 miljoen of meer onder de loep genomen. Op de markt voor cloud infrastructuur werd een groot deel van de contracten, zo’n 200, bij Microsoft afgesloten. Daarmee zijn de Amerikanen ook dit jaar verreweg marktleider op het gebied van clouddiensten. Qua aantallen volgt Amazon als nummer twee met 97.

Bekende, grote namen

Als het gaat om de tevredenheid over cloud infrastructuur bedraagt deze bij Microsoft Azure in 2023 78%. Amazon volgt kort daarop met een score van 77% klanttevredenheid. Google Cloud platform (34 contracten) is de nummer drie met een score van 74% en IBM (10 contracten) is nummer vier met een tevredenheid van 64%.

Het beeld van de klanttevredenheid is bij cloudplatforms voor software enigszins hetzelfde. Ook hier domineert het Microsoft-platform Microsoft Dynamics 365 (101 contracten) met een score van 76%. De nummer 2 is het Amerikaanse platform Service Now (97 contracten) met 73%. Salesforce (71%) en SAP (67%) completeren de top 4.

Amerikaanse dominantie

De Amerikaanse dominantie op de cloudmarkt is al jaren gaande. In de top zijn de posities alleen voor Amerikaanse partijen weggelegd. Volgens Blommestijn en Luijendijk zal het voor bedrijven uit andere werelddelen moeilijk worden om deze nog in te halen. “Deze bedrijven zijn hyperscalers die enorme investeringen kunnen doen. Zij ontwikkelen zich steeds verder door. De roep om een Europees alternatief is er al jaren, maar hoe langer deze uitblijft, hoe moeilijker het wordt.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in