Overslaan en naar de inhoud gaan

Gartner: bedrijven investeren meer in SaaS dan verwacht

De omzet van Software-as-a-Service-diensten in 2016 is veel hoger dan analistenbureau Gartner eerder voorspelde. “De uiteindelijke data over 2016 laat zien dat de omzet uit SaaS-diensten veel hoger is dan verwacht, er is een omzet behaald van 48,2 miljard dollar”, aldus onderzoeksdirecteur Sig Nag.
wolken
© Free Images
Free Images

Bovendien gaat de omzet in 2017 ook harder groeien dan de analisten voorheen voorspelden. Gartner voorspelt een groei van 21 procent naar een totale omzet van 58,6 miljard dollar. “De versnelde adoptie van SaaS kan worden verklaard doordat aanbieders bijna alle applicatie functionele extensies en add-ons leveren als een service. Dit vinden gebruikers aantrekkelijk want dat maakt SaaS-oplossingen zeer geschikt voor het doel waar ze voor bedoeld zijn. En daardoor leveren ze betere bedrijfsresultaten dan traditionele software”, aldus de analisten.

PaaS wordt primaire ontwikkelingsplatform

Ook de omzet uit Platform-as-a-service groeit harder dan eerdere berekeningen. “Dat komt omdat bedrijven er steeds meer op vertrouwen dat PaaS in de toekomst hun primaire ontwikkelingsplatform voor applicaties zal zijn”, aldus Nag. De hoogste omzetgroei komt van infrastructuurdiensten (IaaS), waarvan de analisten dat de omzet in 2017 met 36,6 procent zal toenemen naar een bedrag van 34,7 miljard dollar.

De totale markt van publieke clouddiensten groeit harder eerder voorspelt, door de sterke groei van SaaS en PaaS. In 2016 was de totale omzet 219,6 miljard dollar. In 2017 zal de omzet met 18,5 procent toenemen naar een bedrag van 260,2 miljard. Gartner neemt in de omzetcijfers over de publieke clouddiensten de omzet mee uit Cloud Business Process Services (BPaaS), PaaS, Cloud Management and Security Services, IaaS, Cloud Advertising en SaaS.

Hoewel de markt in 2017 hard groeit, stelt het analistenbureau de verwachte groeicijfers voor 2018 niet verder bij. “Deze stabilisatie weerspiegelt de steeds meer algemene status en volwassenheid die publieke cloud services krijgen binnen de totale uitgaven aan IT”, aldus Gartner. Nag vervolgt: “Vanaf 2016 zal 17 procent van de totale omzet voor infrastructuur-, middleware-, applicatie- en bedrijfsprocesdiensten komen uit clouddiensten. In 2021 zal dat percentage gestegen zijn naar 28 procent."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in