Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows-beveiligingsupdate breekt authenticatie bij domain controllers

Een beveiligingsupdate voor Windows die afgelopen dinsdag verscheen zorgt zelf voor problemen, zo waarschuwt Microsoft. De update kan voor authenticatieproblemen zorgen bij Windows domain controllers.
nextgen Windows
© Microsoft
Microsoft

Het gaat om de Windows-update KB5013943 die afgelopen dinsdag uit werd gebracht. Microsoft waarschuwt nu dat er na installatie van deze updates op de domain controllers mogelijk authenticatieproblemen ontstaan op de server of op clients voor diensten als Network Policy Server, Routing and Remote access Service (RRAS), Radius, Extensible Authentication Protocol (EAP) en Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP). Client Windows-apparaten en Windows Servers die niet als domain controllers gebruikt worden, worden niet door het probleem geraakt.

Volgens Microsoft zit het probleem in hoe de domain controller certificaten van machine-accounts indeelt. Een echte oplossing voor het probleem is er niet, maar er zijn wel maatregelen die beheerders kunnen nemen om het probleem te omzeilen. De Windows-maker adviseert om certificaten automatisch aan een machine-account te hangen in de Active Directory. Instructies daarvoor zijn te vinden op de website van Microsoft

Microsoft zegt verder dat het probleem onderzocht wordt. In een toekomstige release moet een update komen om het op te lossen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in