Overslaan en naar de inhoud gaan

Site van Groningen Airport Eelde werkt weer na mogelijke DDoS-aanval

De website van luchthaven Groningen Airport Eelde is weer bereikbaar na een mogelijke DDoS-aanval, bevestigt directeur Meiltje de Groot maandag. Zondag was de site tijdelijk niet te bezoeken. Een pro-Russische hackersgroep claimde de aanval.

DDoS-aanval
DDoS
Shutterstock

Er zijn volgens De Groot geen kritieke systemen van het vliegveld aangevallen. Het probleem deed zich alleen voor op de website. Bij een DDoS-aanval sturen computers zoveel verzoeken naar een server dat die vastloopt, waardoor een website niet meer bereikbaar wordt. Het daadwerkelijke uitvoeren van zo'n aanval gebeurt vaak met apparaten die door malware zijn gekaapt.

Meer Nederlandse doelwitten

Volgens FalconFeeds, een platform voor informatie over cyberdreigingen, heeft hackerscollectief Net-Worker Alliance de ddos-aanvallen opgeëist. Deze pro-Russische groep meldt zijn cyberaanvallen geregeld via een eigen kanaal op berichtendienst Telegram.

De Groot zegt dat een paar weken geleden ook is geprobeerd de site van Groningen Airport Eelde aan te vallen, maar dat de hackers toen niet zijn geslaagd. Onlangs lagen onder meer de sites van Maastricht Aachen Airport en koepelvereniging OV-NL plat door een DDoS-aanval van een andere pro-Russische groep. Die aanval zou een vergelding zijn voor het besluit van Nederland om marineschepen aan Oekraïne te geven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in