Overslaan en naar de inhoud gaan

Schiphol wederom vleugellam door communicatiestoring

Schiphol kampte tot dinsdagmiddag nog steeds met vertragingen als gevolg van een storing bij de luchtverkeersleiding. De luchthaven adviseert reizigers de actuele vluchtgegevens in de gaten te houden. Op 15 augustus kampte het vliegverkeer ook al met een storing bij de luchtverkeersleiding.
© Flickr
Flickr

De storing in het backup-communicatiesysteem, die maandagavond begon, wordt veroorzaakt door een breuk in een kabel buiten het gebouw van de luchtverkeersleiding. Er wordt hard gewerkt aan het herstel, zegt een woordvoerder van LVNL. Hoe lang dat gaat duren, kon hij niet zeggen.

Vooral de inkomende vluchten op Schiphol kampen nog steeds met vertragingen, de vertrekkende vluchten worden door een aanvullende maatregel sinds maandagavond al niet meer gehinderd.

Wederom storing

Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat de huidige storing iets te maken heeft met de storing op 15 augustus, aldus de Luchtverkeersleiding Nederland. Toen lag het vliegverkeer ongeveer een uur plat. Het communicatiesysteem lag eruit en de verkeersleiders vielen terug op het back-upsysteem waar nu problemen mee zijn.

Deze storing leidde tot kamervragen van D66-kamerlid Jan Paternotte aan de minister Van Nieuwenhuizen Wijbenga van Infrastructuur en Waterstaat. 

Opgelost

Dinsdag aan het begin van middag is het vliegverkeer volledig hervat. Volgens de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is de kabel hersteld en de storing in het backup-communicatiesysteem verholpen.

"Er wordt samen met luchthaven Schiphol grondig onderzoek gedaan naar de oorzaak en hoe herhaling in de toekomst te voorkomen is'', aldus de LVNL in een verklaring. "Om de veiligheid te waarborgen werd minder vliegverkeer per uur afgehandeld. Dat heeft helaas tot hinder voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen geleid.''

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in