Overslaan en naar de inhoud gaan

Patch Tuesday blijft nog wel even

Microsoft belooft updates en patches voor Windows 10 uit te brengen als ze klaar zijn, althans voor niet-zakelijke gebruikers. Dat laat de vraag open wanneer en in welk tempo Microsoft dat gaat doen. Microsoft zelf is daar niet erg helder over, ook niet wanneer daar rechtstreeks naar gevraagd wordt. Behalve dan dat Terry Myerson, hoofd van de Windows-divisie, onlangs zei dat niet alle updates de eerste dag van de maand aan alle computergebruikers worden verstrekt.
patch
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

En dat gaf aanleiding tot speculaties dat Patch Tuesday zijn langste tijd gehad heeft.

Experts die Computerworld heeft bevraagd, waaronder een analist van Gartner, denken dat die speculaties ernaast zitten. Patch Tuesday zal in ieder geval voor de zakelijke markt blijven bestaan. Daar was deze vaste patchdag ook op gericht. Door op voorspelbare momenten met patches te komen, worden beheerders van bedrijven en organisaties niet overvallen door mogelijk tijdrovende werkzaamheden; in de zakelijke markt test men patches liefst grondig, om te voorkomen dat er problemen ontstaan met de bedrijfsapplicaties.

Consumenten mogelijk vaker aan bod

Voor consumenten ligt dat mogelijk anders. Microsoft heeft de zakelijke markt immers proberen te verleiden Windows 10 zo actueel mogelijk te houden met de belofte dat updates en patches eerst in de consumentenmarkt worden getest. Maar of dat betekent dat Microsoft updates naar consumenten-pc's distribueert zodra ze klaar zijn, is nog onduidelijk. Het enige dat Microsoft heeft aangegeven is, dat consumenten ervoor kunnen kiezen in de voorhoede of in de achterhoede te zitten bij de updates; dat is ook waar Myerson op doelde toen bij zei dat niet alle consumenten de updates gelijktijdig krijgen.

Los daarvan: Microsoft heeft natuurlijk ook nog een omvangrijk bestand met klanten met Windows 7 en 8 en met oudere versies van Office te bedienen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het voor die klanten opeens over zal stappen op een andere frequentie van patchen. De kans dat Patch Tuesday op afzienbare termijn verdwijnt, lijkt dan ook niet al te groot.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in