Overslaan en naar de inhoud gaan

OneDrive crasht door oktober-update Windows 10

De update die afgelopen 'patch Tuesday' is uitgebracht voor Windows 10 zorgt voor twee problemen bij de cloudopslag van OneDrive en OneDrive for Business. Microsoft heeft een oplossing voor het grootste probleem, namelijk een crash, maar dit reparatiebestand moet wel handmatig worden opgehaald en geïnstalleerd. Voor het andere probleem - foutmeldingen bij bepaalde acties - werkt het bedrijf nog aan een oplossing, maar die komt pas later deze week.
staren
© CC0 - Unsplash.com
CC0 - Unsplash.com

De problemen doen zich voor na het installeren van de KB5018410 update of een latere versie op systemen die zijn voorzien van de Windows 10-versies 22H2, 21H2, 21H1 en 20H2, zo signaleerde The Register dit weekend. Gebruikers klagen dat OneDrive onverwacht afsluit of een foutmelding geeft (0xaac (2732) bij het uitvoeren van een aantal opdrachten.

Voor zakelijke gebruikers

Een daarvan is het afmelden of ontkoppelen van de Microsoft OneDrive sync-app, net als het afmelden van verschillende andere synschronisatieroutines, bijvoorbeeld van Microsoft SharePoint of Teams. Ook het deïnstalleren van de Microsoft OneDrive synchronisatie-app gaat niet lukken waarschuwt Microsoft. Opnieuw het account activeren lukt bovendien niet vanwege het beveiligingsbeleid. Gebruikers van Windows 10 Home hebben waarschijnlijk geen last van dit probleem.

Voor het onverwachts afsluiten van OneDrive heeft Microsoft inmiddels wel een oplossing beschikbaar. Deze cumulatieve update vervangt de gewraakte KB5018410 -update. Microsoft waarschuwt echter dat deze extra update niet beschikbaar is in Windows Update en ook niet automatisch installeert. Wie deze aangepaste versie wil gebruiken moet deze handmatig ophalen bij de Microsoft Update Catalog en importeren in de Windows Server Update Services (WSUS) and Microsoft Endpoint Configuration Manager.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee