Overslaan en naar de inhoud gaan

McAfee-update nekt Windows

McAfee heeft de augustus-update voor zijn Endpoint Security-software gauw weer offline gehaald. De verse update blijkt namelijk voor blauwe schermen (BSOD's) te zorgen op Windows. "Voor die klanten die ENS 10.5.4 August Update al hebben gedownload, raadt McAfee aan om deze update niet te installeren."
Blue Screen of Death
© Microsoft
Microsoft

Gebruikers van dit McAfee-beveiligingsproduct die de storende update al hebben gedownload én geïnstalleerd, kunnen al last hebben van vastlopers. Windows-systemen tonen dan het beruchte blauwe crash-scherm (Blue Screen of Death, BSOD), met de foutmelding 'BugCheck SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (3b)'. De boosdoener is de driver mfencbdc.sys die meekomt met de update.

Schone lei

Securityleverancier legt in zijn supportdocument over dit probleem uit dat herinstallatie van het hele beveiligingspakket noodzakelijk is. Na deïnstalleren en rebooten van getroffen systemen moeten beheerders dan de initiële release (de general availibility versie) van 10.5.4 installeren. Deze Windows-crashende fout raakt Endpoint Securiy plus de McAfee-producten ENS Common Client, ENS Firewall, ENS Threat Prevention, en ENS Web Control. Het is nog niet bekend wanneer een gefixte update uitkomt.

Naast clientbesturingssystemen Windows 7 en 10 zijn ook Server-varianten van Windows getroffen. Het maakt hierbij niet uit of die Microsoft-platformen direct op de hardware draaien of in een virtuele machine, merkt The Register nog op. Het door McAfee offline halen van de augustus-update volgt ruim een week na het opduiken van de eerste gebruikersklachten dat deze nieuwste update voor vastlopers en reboots zorgde.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in