Overslaan en naar de inhoud gaan

Het opvallendste nieuws volgens Ruben Spruijt

Regelmatig moet ik me in de arm knijpen om te weten in welke wereld ik leef, de virtuele of echt wereld, en meer mensen hebben dat. Augmented reality (AR) en Virtual reality (VR) zijn onderwerpen die de laatste tijd veel in het nieuws zijn, let er maar eens op. Dit is nog maar het begin, alle tekenen wijzen erop dat virtual reality écht in opmars is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Top 3

Zowel VR als AR bevinden zich volgens MIT in de top drie van de ‘meest veelbelovende technologieën’. Maar het is niet alleen maar spel en plezier wat de klok slaat.
De mensen om me heen weten dat ik bijzonder gepassioneerd kan raken over de moderne werkplek en de impact die dit voor iedereen in het dagelijks leven heeft. In mijn optiek is de gebruikerservaring ‘king’, en ik denk dat we op dit gebied zeer goede vooruitgang hebben geboekt. Zo hebben we bijvoorbeeld de code voor een goed functionerende, snelle en betaalbare Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) gekraakt. Zogezegd.

Moderne werkplek

Ik ben ervan overtuigd dat VR en AR een plek zullen krijgen binnen de moderne werkplek van 2020. Ze zullen letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie aan virtuele werkplekken toevoegen. Bedrijven moeten zich voorbereiden op een nieuwe golf van veeleisende eindgebruikers, business consumers, die op nieuwe manieren willen samenwerken. En dat terwijl we nog niet eens zijn hersteld van de eerste golf van consumentisering van IT.

Samenwerking

Ik zie samenwerking als de meest voor de hand liggende toepassing voor virtual reality in bedrijfsomgevingen. Ik kan mijn dagelijkse werk niet doen zonder Skype, WebEx, GotoMeeting, Slack, Yammer, traditionele social media, mijn oude vertrouwde e-mail - en mijn old school-telefoon. Ik duik bovendien met grote regelmaat het vliegtuig in voor ontmoetingen met klanten, collega’s en collega-vakidioten. Ik wil in contact blijven en mensen zoveel mogelijk persoonlijk ontmoeten. Ik hou van het fysieke contact en denk werkelijk dat dit betere resultaten oplevert tijdens vergaderingen. Want ondanks Unified Communications, IoT, M2M-communicatie en legio andere geweldige technologieën draait zakendoen nog altijd hoofdzakelijk om mensen.

Uit de metalen koker

Maar wie wil er nu negen uur lang in een metalen koker doorbrengen? De meesten van ons kunnen niet wachten om het vliegtuig uit te stappen. Ik kijk nu al halsreikend uit naar het moment waarop ik mijn Microsoft Hololens kan opzetten en de werkplek van 2020 kan betreden om met anderen écht samen te werken, alsof je naast elkaar zit. Ik weet zeker dat veel werknemers zich achter me zullen scharen wanneer dat gebeurt. Zo ziet mijn werkplek van 2020 eruit… I love IT.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in