Overslaan en naar de inhoud gaan

Disney's videoservers kunnen eerste dag niet aan

Even leek het er op dat de nieuwe Disney+ streaming-dienst gelijk was gehackt. Het bedrijf ontkent dat en zegt dat de uitval het gevolg was van een sterke vraag en de manier waarop de architectuur van de app is opgezet.
Disney
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

De problemen stapelden zich gisteren op. De abonnees die wel eens wilden zien wat de dienst waar zij zich op hadden ingeschreven te bieden had, konden in veel gevallen niet inloggen. Als dat wel lukte, was het niet mogelijk streaming content te bekijken.

Disney maakt voor de streamingdienst gerbuik van een technologie genaamd BAMTech. Ook HBO maakt gebruik van deze technologie en wist daarmee succesvol de eerste dagen na het uitkomen van Game of Thrones door te komen. Toch was de toestroom destijds niet te vergelijken met het volume aan verzoeken dat gisteren de Disney+-servers moesten afhandelen. 

App heeft beperkingen

Maar Kevin Mayer, hoofd van de divisie Direct to Consumer bij Disney, zegt dat er ook een probleem was met de app. "Er waren beperkingen met betrekking tot de architectuur waar we tegenaan zijn gelopen, waarvan we ons eerder niet bewust waren", zegt hij tegen The Verge.

Mayer geeft blijk van zijn bewondering voor concurrent Netflix. Dit bedrijf bedrijf had weliswaar een langzamere start gehad. Daardoor deed zich niet de situatie voor dat miljoenen mensen zich tegelijk voor het eerst probeerden aan te melden. Maar Netflix bedient wel 160 miljoen klanten en vrijwel zonder storingen.

De problemen met de app die nu aan het licht zijn gekomen, zijn op te lossen door een deel van het programeeerwerk over te doen. Naar verwachting kan een fix binnen een aantal weken aan de aangesloten apparatuur worden gestuurd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in