Overslaan en naar de inhoud gaan

Bring Your Own Device raakt al weer passé

Die conclusie valt te trekken uit een onderzoek van CompTIA onder 375 Amerikaanse IT-professionals werkzaam in verschillende branches. Van de respondenten zegt 53 procent dat BYOD in hun bedrijf verboden is. In 2013 lag dat percentage in een vergelijkbaar onderzoek nog op 34 procent, meldt Computerworld
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een verbod betekent in dit geval dat bedrijven niet toestaan dat werknemers hun eigen apparatuur inzetten voor zakelijke toepassingen en dat de werkgever apparatuur als smartphones en tablets, ter beschikking stelt aan werknemers die deze vanuit hun functie nodig hebben.

BYOD nog niet dood

Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 7 procent van de ondervraagden aangeeft dat hun bedrijf een volledig BYOD-beleid hanteert. 40 procent spreekt van een gedeeltelijk BYOD-beleid waarbij in het bedrijf een mix van eigen en van door de werkgever beschikbare apparatuur wordt gebruikt om de bedrijfssystemen te benaderen.
Volgens de onderzoekers is het niet zo dat BYOD helemaal dood is, maar er is een duidelijke afname van de inzet van BYOD als bedrijfsbeleid. "5 jaar geleden zagen veel organisaties in BYOD een manier om kosten te besparen, maar dat is over het algemeen niet het geval", zegt Tim Herbert senior vice-president research en marketing intelligence van CompTIA tegen Computerworld. CompTIA is een nonprofit brancheorganisatie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in