Overslaan en naar de inhoud gaan

Xinmao wil bod op Draka doorzetten

Het slagen van het bod is nog wel van een aantal voorwaarden afhankelijk, zoals goedkeuring van een aantal Chinese autoriteiten waaronder het ministerie van Handel. Deze goedkeuringen heeft Xinmao nog niet ontvangen, maar het bedrijf krijgt bij het verkrijgen van de goedkeuringen steun van de lokale overheid van de Chinese stad Tianjin. Hoewel Xinmao ervan overtuigd is uiteindelijk de toestemmingen te halen, kunnen geen garanties worden gegeven.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een andere voorwaarde voor het doorzetten van het bod is dat 75 procent van de aandeelhouders zijn aandelen heeft aangemeld. Het bedrijf zei ervan overtuigd te zijn dat het management van Draka en de raad van commissarissen het bod uiteindelijk zullen aanbevelen. Ook verwacht Xinmao dat grootaandeelhouder Flint Beheer, met een belang van ongeveer 48 procent, het bod uiteindelijk zal steunen.

De Chinezen merken op dat de tijdslijn van het bod van het Italiaanse Prysmian in de weg zou kunnen zitten bij het doorzetten van het bod door Xinmao. Draka beveelt tot nog toe het bod van Prysmian aan.

Een Drakawoordvoerder zei desgevraagd dat het bedrijf blijft vasthouden aan het geplande tijdspad met Prysmian. Op 26 januari houdt de onderneming een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het bod van de Italianen.

"De transactie zou een strategische investering zijn met het doel om een wereldwijd marktleiderschap op te bouwen door het versterken van de huidige positie van Draka in gevestigde markten en door de positie in China en andere opkomende markten uit te breiden", verklaarde topman Du Kerong van Xinmao.

Xinmao heeft, met behulp van Draka, een boekenonderzoek naar tevredenheid afgerond. Het heeft op verzoek van Draka een geschreven bevestiging verkregen van de China Minsheng Banking Corporation dat het het bod zal financieren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee