Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie profiteert van wegvallen van Galaxy Note 7?

Het bijzondere van de Galaxy Note 7 was zijn grote scherm van 5,5 inch. Apple heeft ook zo'n groot scherm op zijn nieuwste iPhone gezet en die combinatie zorgde voor terughoudendheid bij andere producenten. Zij zagen af van de introductie van een nieuwe telefoon met groot scherm, omdat tegen Apple en Samsung toch niet viel op te boksen. Uiteraard waren er al de nodige telefoons met een groot scherm, zoals die van LG, HTC, Huawei en Sony om er enkele te noemen.

De enige uitzondering was Google, dat zijn Pixel en Pixel XL annonceerde, toestellen met een scherm van 5 respectievelijk 5,5 inch. De arena wordt na het wegvallen van Samsung dus bevolkt door Apple en Google. Dat lijkt een uitgemaakte zaak, alleen komt Google wellicht wat 'vuurkracht' te kort. Experts becijferen dat de productiecapaciteit van Google nog geen kwart is van die van Samsung, dus het opvullen van het door Samsung achtergelaten gat zal moeilijk worden.

Een bijkomend probleem is, dat Google per land maar met één mobiele provider in zee is gegaan. Het is denkbaar dat mensen die een Galaxy Note 7 hadden gekocht en bij een andere aanbieder zitten, niet over zullen stappen naar Google.

Apple zal hoogstwaarschijnlijk de productie in overdrive zetten, om zoveel mogelijk iPhones 7 te maken, en dan vooral de Plus uitvoering die het grootste scherm heeft. Samsung kan nog wat tegengas geven door speciale acties rondom de Galaxy S7 en S7 Edge. Waarnemers denken, dat het bedrijf mogelijk iets kan gaan doen met de Gear VR-headset. Daarmee kan dan wat tegenwicht worden gegeven aan de DayDream VR-set van Google.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in