Overslaan en naar de inhoud gaan

Hotels worstelen met vergeten opladers

Noord-Amerikaanse hotelketens weten daarover mee te praten, schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal. Het Fairmont Waterfronthotel in Vancouver (Canada) heeft inmiddels 300 laders voor mobieltjes verzameld die door gasten waren achtergelaten. Een andere vestiging van de hotelketen, in San Jose (Californië), verzamelt op die manier 250 laadapparaatjes per jaar. Erg vergeetachtig zijn ook de bezoekers van een Fairmontvestiging in Schotland.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De kamermeisjes vinden daar zo’n 35 laders per maand die nog in het stopcontact zitten als de gasten al zijn vertrokken.

Een woordvoerster van Fairmont, een Canadese keten, begrijpt het allemaal wel. “Je ziet ze makkelijk over het hoofd als je op het laatste moment nog even controleert of je niets vergeten bent”, zegt zij. De woordvoerster bekent dat ze zelf ook weleens een telefoonlader in een hotel heeft achtergelaten.

Ook andere hotels kampen met bergen vergeten laders, ook wel ‘zwarte spaghetti’ genoemd. The Wall Street Journal bezocht het MainStreet Casino Hotel in Las Vegas, dat 5 emmers met in totaal ruim 400 laders had opgespaard. Volgens een woordvoerder staan laadapparaten voor mobieltjes bovenaan de lijst van vergeten voorwerpen.

Sommige hotels zouden de laders graag nasturen, maar zien daar om privacyredenen vanaf. Veel hotelgasten stellen het niet op prijs dat het thuisfront te weten komt dat ze in een bepaald hotel hebben gelogeerd. Daarnaast is het enorme aantal vergeten laders een struikelblok. De eigenaren achterhalen en de apparaten terugsturen zou een enorme klus zijn. Bovendien boeken veel gasten tegenwoordig via websites als Expedia en is hun thuisadres niet bekend bij het hotel.

Sommige hotels nemen daarom hun toevlucht tot creatieve oplossingen. Hotelgasten die bij het inchecken melden dat ze hun eigen oplader vergeten zijn, mogen er eentje uitzoeken uit de voorraad achtergelaten apparaten. Ander hotels leggen een mandje met laders klaar in de ontbijtzaal. Verkopen voor 1 dollar per stuk, wat een keten in Orlando (Florida) probeerde, had steeds minder succes door het enorme aanbod van laders op veilingsite eBay.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in