Overslaan en naar de inhoud gaan

Overheid gaat opleidingsniveau minder belangrijk maken bij zoektocht naar IT’ers

Staatssecretaris van Digitalisering en Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen wil dat de overheid ontwikkelpotentieel belangrijker maakt dan opleidingsniveau voor het aannemen van IT'ers. De nieuwe aanpak zal zoveel mogelijk gesteund en gestimuleerd worden. Dat schrijft ze na aandringen vanuit de Tweede Kamer.
staatssecretaris Van Huffelen
© Rijksoverheid
Rijksoverheid

PVV-Kamerlid Danai van Weerdenburg stelde tijdens het debat van de Commissiedebat Informatiehuishouding over de krappe arbeidsmarkt in de ICT-sector in april voor om uit te zoeken of de voorwaarden om in dienst te komen bij het Rijk onnodig hoog zijn.

Het wervingsbeleid van het ministerie wordt de komende periode onder de loep genomen, geeft Van Huffelen daarop aan. Op dit moment zijn departementen zelf uitvoerder van hun werving- en selectiebeleid. De rijksoverheid gaat ze stimuleren om meer te kijken naar talent en ontwikkelpotentieel in plaats van opleidingsniveau.

Talentgericht selecteren

“Bij talentgericht selecteren vindt selectie plaats vanuit een ander perspectief. Het gaat daarbij minder om het klassieke selecteren van een persoon op basis van specifieke functie-eisen, kijkend naar eerdere ervaring en kwalificaties", aldus Van Huffelen die ook stelt dat het perspectief of de competenties en het potentieel dat iemand in huis heeft centraal moeten staan en moeten passen bij de organisatie en het team waarin hij of zij komt te werken.

Van Huffelen zegt de beweging te ondersteunen en te stimuleren waar dat kan, met name op gebied van schaarse expertisegebieden als ICT en informatiehuishouding.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in