Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsenwinkel.nl wint prijs voor slimste Nederlandse organisatie

International Bike Group (Fietsenwinkel.nl) is door een vakjury en publiekjury verkozen tot de slimste organisatie van Nederland. Het bedrijf kreeg de Dutch BI & Data Science Award 2017. Andere genomineerden waren ProRail en het Kadaster.
Fiets
© CCO / Pixabay
CCO / Pixabay

Fietsenwinkel.nl heeft alle processen in kaart gebracht en monitort deze met business intelligence. De organisatie heeft een overzichtelijke aantal scherpzinnige KPI’s geformuleerd die aangeven of de business goed draait.

KPI’s die via feedback-mechanismen ook automatisch stuurbeslissingen genereren of voorstellen.

De jury vindt dat International Bike Group met Fietsenwinkel.nl laat zien hoe je door een heel sterke focus op data en online disruptie kunt veroorzaken in een bestaande branche en heel snel kunt groeien. "De jury vindt dat het tot de verbeelding spreekt hoe een jong team door intelligent gebruik van data een klassieke bedrijfstak verandert," zegt het persbericht.

Selectie

De selectie voor deze prijs begon met een zogenoemde organisatie-IQ-test die door de kandidaten moest worden ingevuld en met een schriftelijke motivatie. Uit enkele tientallen aanmeldingen selecteerde de onafhankelijke vakjury zes organisaties die werden uitgenodigd voor een besloten auditie. Daaruit werden vervolgens de drie finalisten gekozen. 

Ook de publieksprijs ging naar Fietsenwinkel.nl. De winnaar werd gekozen uit de drie finalisten via een online poll en een stemming onder de bezoekers van het congres. In totaal ruim 4200 stemmen.

Tiende editie

De Dutch BI & Data Science Award wordt al sinds 2004 uitgereikt. Dit is de tiende editie. Eerdere winnaars waren onder meer KPN Mobiel (2005), Ahold (2008), Diakonessenhuis (2009), Coolblue (2012), Brandweer Amsterdam-Amstelland (2013) en Veiligheidsregio NHN (2015).

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in