Overslaan en naar de inhoud gaan

Stom toeval

Als een van hun grootste klanten nodigde Micro Focus, een speler in ‘legacy modernization’, de Deutsche Bank -de grootste bank ter wereld- uit op een Customer Advisory Board meeting. Die vond plaats in het feeërieke Carmel-by-the-Sea, California. Je vliegt dan typisch vanuit San Francisco met de ‘prop’ naar het Monterey Regional Airport, dan is het nog even met de auto.
Never forget 9-11
© Shutterstock
Shutterstock

Deutsche Bank zat ooit op Wang, maar dat ging failliet en daarna viel de keus op Micro Focus, mede omdat dat op pc's draaide en je dan ook van het mainframe af kon komen. Dat leek allemaal een mooi plan en de bank ging over op de nieuwe leverancier.

De meeting was bedoeld voor suggesties van hun belangrijkste klanten, en natuurlijk om de stip op de horizon te presenteren voor hun belangrijkste producten.

Als wetenschappelijk hoofdadviseur van de Deutsche Bank werd ik gevraagd daarbij aanwezig te zijn. Ik had er echt zin in, en het was ook leuk om Micro Focus' CEO Tony Hill weer eens te spreken. Gepromoveerd in de toegepaste wiskunde (en na zijn pensionering nog eens gepromoveerd, maar dan in de zuivere wiskunde). Op het laatste moment kwam er echter iets tussen, ik kon helaas niet komen.

Een paar weken later komt een promovendus naar me toe en zegt: de New York Stock Exchange is gecrasht. Kort daarop zagen we het World Trade Center instorten. Later het nieuws van de ander vliegtuigen, waaronder vlucht 93 van United Airlines die gecrasht was in Shanksville, Pennsylvania. Ik realiseerde me direct dat we eigenlijk zouden vliegen via Newark met exact die lijnvlucht naar San Francisco. Eerst in Manhattan bijpraten en dan samen op weg naar Carmel.

Na 26 uur kon ik de partner van een van hen bereiken. Ze bleken nooit aan boord te zijn gegaan. Tony had op het laatste moment de meeting vervroegd zodat het op maandag zou beginnen, dus op 9/11 werden ze in Carmel wakker met het vreselijke nieuws. Ook daar realiseerden ze zich direct dat ze door het oog van de naald waren gekropen, omdat Tony de meeting vervroegd had. "Tony, we love your schedule"

Ik sprak een van hen rond 11 september en zijn ‘block leave’ wordt een ‘road trip’ met als eerste stop het Flight 93 Nationaal Monument om zijn respect te tonen. Hij legt bloemen bij het monument om de slachtoffers te herdenken, ook namens mij. Het is stom toeval dat niet onze namen op de marmeren zuilen staan, dat niet onze nabestaanden daar nu staan. Dat wij leven en zij niet.

Magazine AG Connect

Dit artikel is ook gepubliceerd in het magazine van AG Connect (oktober 2021). Wil je alle artikelen uit dit nummer lezen, klik dan op de inhoudsopgave.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in