Loopbaan

Carriere
ZZP-ICT’ers ING niet betaald door payroller

ZZP-ICT’ers ING niet betaald door payroller

Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat. ING zegt met de partijen in gesprek te zijn voor een oplossing.

ING-kantoor in Amstelveen © CC BY-SA 2.0 ING Nederland
16 augustus 2019

Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat. ING zegt met de partijen in gesprek te zijn voor een oplossing.

Payrollbedrijf TCP kan door betalingsproblemen een aantal inhuurkrachten van ING niet uitbetalen. Volgens Het Financieele Dagblad gaat het voornamelijk om ICT’ers en compliance-deskundigen. Het is niet bekend om hoeveel mensen het gaat.

ING bevestigt de berichtgeving in Het Financieele Dagblad. “We zijn bekend met de situatie dat TCP niet aan haar betalingsverplichtingen van juni 2019 kan voldoen aan o.a. externe medewerkers die bij ING aan het werk zijn en aan onze leveranciers die externe medewerkers bemiddelen.” De bank vindt het een vervelende situatie voor de betreffende externe medewerkers en leveranciers en werkt daarom hard aan duidelijkheid.

Facturen van juni-juli 2019

De bank doet verder geen mededelingen over om hoeveel en welke medewerkers het zou gaan. Het zegt dat het nu gesprekken voert met de relevante partijen. “Omdat deze gesprekken nog lopen, kunnen we helaas nog geen uitsluitsel geven over de ontstane situatie. Dit laatste geldt ook voor de facturen vanaf juli 2019.” De bank zegt de betaling van de juni-facturen volgens contractafspraak te hebben voldaan aan TCP.

Ook TCP Solutions bevestigt de berichtgeving. “TCP Solutions bevestigt hierbij dat er helaas een betalingsachterstand is ontstaan bij contractors die voor ING werken. De reden hiervoor is dat onze kredietverstrekker zich plotseling en onverwacht uit de Europese markt heeft teruggetrokken. Hierdoor is onze cash flow positie onder druk gekomen.” De payroller zegt in gesprek te zijn met een andere kredietverstrekker. “De verwachting is dat we op korte termijn met een oplossing zullen komen. Voor de betrokken contractors die bij ING werken, betekent dit dat zij nog in afwachting zijn van een concrete nieuwe betaaldatum en wij hen op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen.”

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
2
Reacties
Jos de Weerdt 17 augustus 2019 12:39

No such thing as a free lunch...

De vraag blijft nu natuurlijk over: hoeveel ZZP'ers willen in het vervolg met een volgend payroll bedrijf nog bij ING aan de slag?

Het is formeel juridisch niet ING's probleem, maar als ZZP ga je as maandag natuurlijk niet zo maar weer 'naar deze klant'.
Laat ook ING maar even last hebben van de gevolgen van de keuze van ING om met deze constructie en met dit bedrijf in zee te gaan!
Het blijkt toch niet helemaal 'gratis' wanneer je als opdrachtgever (ING) zo veel mogelijk risico's op andere partijen (payroll / zzp'er) afwentelt.

Erwin1 16 augustus 2019 11:57

Fijne club als je nog niet eens 1 maand zonder krediet vooruit kan...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.