Loopbaan

Branche
Alex Stamos

'Zuckerberg niet op zijn plek als CEO Facebook'

Volgens voormalig beveiligingsdirecteur Alex Stamos zit Zuckerberg beter op zijn plek op ontwikkelafdeling.

Alex Stamos © CC BY 2.0 - Flickr.com Collision Conf
22 mei 2019

Volgens voormalig beveiligingsdirecteur Alex Stamos zit Zuckerberg beter op zijn plek op ontwikkelafdeling.

Facebook-baas Mark Zuckerberg doet er verstandig aan een nieuwe eindeverantwoordelijke aan te stellen bij de techreus.

Dat zegt zijn voormalig beveiligingsdirecteur Alex Stamos, die vorig jaar bij Facebook vertrok. Volgens Stamos, die sprak op een bijeenkomst in Toronto, is Zuckerberg het beste op zijn plek als hoofd van ontwikkeldivisie van Facebook.

Sinds het vertrek van Chris Cox, die de functie van hoofd productontwikkeling bekleedde, combineert Zuckerberg zijn leidinggevende rol met die van baas van de ontwikkeldivisie. Volgens Stamos heeft Zuckerberg te veel macht en zou een nieuwe eindverantwoordelijke ook meer werk kunnen maken van het veranderen van de bedrijfscultuur.

Opsplitsen Facebook legitiem

Facebook kampt al enige tijd met negatieve publiciteit sinds aan het licht kwam dat de Russen het sociale medium hadden gebruikt om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Volgens Stamos zijn er voldoende legitieme redenen om Facebook op te splitsen. Het opbreken van Facebook lost volgens hem niet de onderliggende problemen op, zoals de verspreiding van nepnieuws of het manipuleren van systemen voor politieke doeleinden, zei hij.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.