Overslaan en naar de inhoud gaan

Zuckerberg haalt uit naar Tim Cook

Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft in een interview uitgehaald naar Apple-baas Tim Cook. Zuckerberg noemde kritiek van Cook op het privacybeleid van Facebook "te makkelijk".
Mark Zuckerberg
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Cook viel Facebook vorige week in een interview aan op het profiteren van gebruikersinformatie via advertenties. Daarmee reageerde hij op de ophef rond het sociale netwerk nadat bekend werd dat gebruikersgegevens in handen van derden terecht zijn gekomen.

Cook zegt nooit in
situatie Zuckerberg te komen

Dergelijke gedetailleerde persoonlijke informatie zoals Facebook die verzamelt zou volgens Cook niet moeten bestaan. Gevraagd wat hij zou doen als hij in de schoenen van Zuckerberg zou staan antwoordde hij: "Ik zou nooit in die situatie terechtkomen."

Zuckerberg stelt dat advertenties "reëel gezien" nodig zijn als je een grote online dienst wilt maken om mensen te verbinden. Als je zou werken met abonnementsgeld in plaats van met advertenties, dan zouden veel mensen geen toegang krijgen tot Facebook omdat ze het niet kunnen betalen.

Problemen niet snel op te lossen

Zuckerberg van Facebook denkt het een paar jaar zal duren om de problemen met privacy rond het sociale netwerk op te lossen. Dat zei hij in een interview met nieuwssite Vox.

"Ik denk dat we ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon langere tijd nodig heeft'', aldus Zuckerberg. Facebook is in grote verlegenheid gebracht door het misbruik van informatie van tientallen miljoenen gebruikers. Op de beurs kreeg het bedrijf daardoor rake klappen.

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft Facebook de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in