Loopbaan

Carriere
Mark Zuckerberg 2018

Zuckerberg in een dag 15 miljard armer

Beurswaarde Facebook hard onderuit.

Mark Zuckerberg © CC BY - SA 2.0 - Flickr.com Anthony Quintano
27 juli 2018

Beurswaarde Facebook hard onderuit.

Facebook is donderdag op Wall Street flink onderuit gegaan omdat beleggers de kwartaalcijfers erg tegen vonden vallen. Het aandeel kelderde direct na de openingsbel 19,4 procent, waardoor circa 120 miljard dollar aan beurswaarde is verdampt. Nog nooit verloor een bedrijf aan de Amerikaanse beurs meer waarde in één dag.

Topman Mark Zuckerberg zag zijn papieren vermogen met 15 miljard dollar dalen. Daarmee is alle groei van zijn vermogen voor dit jaar weer verdwenen. Zuckerberg is nu nog goed voor ongeveer 71 miljard dollar. Volgens persbureau Bloomberg is hij daarmee uit de top van rijkste zakenmensen gekukeld.

De Facebook-baas stond in dat lijstje eerder op de dag nog op de derde plaats, achter Jeff Bezos van Amazon en Microsoft-oprichter Bill Gates. Maar investeerder Warren Buffett, de oprichter van het Franse luxeconcern LVMH Bernard Arnault en Amancio Ortega, de topman van Zara-moeder Inditex, gaan hem nu voorbij.

Cambridge Analytica lijkt
achilleshiel Facebook

Facebook had in het tweede kwartaal duidelijk te lijden onder het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. De aanwas van nieuwe gebruikers en omzetgroei bleven door het schandaal achter bij de verwachtingen. Ook in de tweede jaarhelft staat de rem op de groei, waarschuwde de onderneming in haar kwartaalbericht. Na ruim een half uur handelen stond het aandeel nog altijd op een verlies van meer dan 18 procent.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.