Innovatie & Strategie

Apps
Zoomen

'Zoom werkt aan webmail en wil agenda-app'

Zoom zou de concurrentie met Microsoft willen opvoeren.

© Zoom
24 december 2020

Zoom zou de concurrentie met Microsoft willen opvoeren.

Videobelplatform Zoom heeft ambities om zijn grote aantallen gebruikers te benutten voor verdere groei. Het bedrijf zou ook de markten voor e-mail en agenda's willen betreden. Daarvoor werkt Zoom volgens bronnen al aan een webmaildienst en kijkt het ook naar een app met agendafunctionaliteit. Het veelgebruikte Outlook zou in Zooms vizier zijn.

De ambities van Zoom voor (zakelijke) e-mail zouden komend jaar al gebruikers een vroege versie ter test kunnen geven. Volgens de ingewijde bronnen van The Information komt de videobelaanbieder dan met een testversie van de webapp voor mail waar het al aan werkt. De plannen voor een agenda-app zouden echter minder vergevorderd zijn.

Terug naar kantoor?

Zoom heeft grote groei geboekt, aangejaagd door wereldwijde omslag naar telewerken vanwege de aanhoudende coronapandemie. Met vaccins in zicht kan er een flinke daling komen voor het massale thuiswerken, waarbij veel wordt vertrouwd op videovergaderen. Zoom zou daar op anticiperen en aanvullende functionaliteit willen brengen voor werken - thuis of op kantoor.

De meeste concurrenten van Zoom hebben al enige positie op de markten voor mail, agenda en andere productiviteits-apps. Hun tools voor videovergaderen komen veelal vanuit die andere, vaak al gebruikte apps. Daarbij is al sprake van koppelingen, zoals in Microsofts Office 365-platform waar video- en samenwerkingsapp Teams onder valt, en Google's Workspace.

App-integraties

Terwijl Zoom officieel geen commentaar geeft, heeft The Information naast zijn twee bronnen nog andere aanwijzingen voor de mail- en agenda-ambities van Zoom. Zo heeft het bedrijf vacatures geplaatst voor 'spannende chatfuncties' en zijn er al bestaande integraties met productiviteitsapps als Asana en Dropbox. Ondertussen heeft Microsoft zijn Teams-app ook voorzien van dergelijke aansluitingen, óók voor apps als Asana, Teamflect en Buncee die (deels) concurreren met Microsofts andere eigen apps.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.