Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zoom werkt aan webmail en wil agenda-app'

Videobelplatform Zoom heeft ambities om zijn grote aantallen gebruikers te benutten voor verdere groei. Het bedrijf zou ook de markten voor e-mail en agenda's willen betreden. Daarvoor werkt Zoom volgens bronnen al aan een webmaildienst en kijkt het ook naar een app met agendafunctionaliteit. Het veelgebruikte Outlook zou in Zooms vizier zijn.
bellende vrouw met laptop
© Zoom
Zoom

De ambities van Zoom voor (zakelijke) e-mail zouden komend jaar al gebruikers een vroege versie ter test kunnen geven. Volgens de ingewijde bronnen van The Information komt de videobelaanbieder dan met een testversie van de webapp voor mail waar het al aan werkt. De plannen voor een agenda-app zouden echter minder vergevorderd zijn.

Terug naar kantoor?

Zoom heeft grote groei geboekt, aangejaagd door wereldwijde omslag naar telewerken vanwege de aanhoudende coronapandemie. Met vaccins in zicht kan er een flinke daling komen voor het massale thuiswerken, waarbij veel wordt vertrouwd op videovergaderen. Zoom zou daar op anticiperen en aanvullende functionaliteit willen brengen voor werken - thuis of op kantoor.

De meeste concurrenten van Zoom hebben al enige positie op de markten voor mail, agenda en andere productiviteits-apps. Hun tools voor videovergaderen komen veelal vanuit die andere, vaak al gebruikte apps. Daarbij is al sprake van koppelingen, zoals in Microsofts Office 365-platform waar video- en samenwerkingsapp Teams onder valt, en Google's Workspace.

App-integraties

Terwijl Zoom officieel geen commentaar geeft, heeft The Information naast zijn twee bronnen nog andere aanwijzingen voor de mail- en agenda-ambities van Zoom. Zo heeft het bedrijf vacatures geplaatst voor 'spannende chatfuncties' en zijn er al bestaande integraties met productiviteitsapps als Asana en Dropbox. Ondertussen heeft Microsoft zijn Teams-app ook voorzien van dergelijke aansluitingen, óók voor apps als Asana, Teamflect en Buncee die (deels) concurreren met Microsofts andere eigen apps.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in