Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Zoom Apps

Zoom gaat Teams achterna en integreert apps in videogesprekken

Zoom Events nu ook wereldwijd beschikbaar.

© Zoom
21 juli 2021

Zoom Events nu ook wereldwijd beschikbaar.

Gebruikers hoeven videovergaderplatform Zoom voortaan niet meer te verlaten om diverse apps te gebruiken. Vanaf vandaag worden allerlei apps van derden namelijk geïntegreerd in Zoom-vergaderingen en in de desktop client. Daarnaast wordt het eerder aangekondigde Zoom Events vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar. 

Het nieuwe Zoom Apps integreert apps in de Zoom-omgeving, met als voordeel dat gebruikers niet meer tussen apps hoeven te wisselen. Bij de uitrol vandaag zijn ruim vijftig apps beschikbaar, zowel voor enterprise als voor consumenten. Het gaat om apps voor bijvoorbeeld whiteboarding, projectmanagement, notulering en videogaming. Als voorbeeld noemt Zoom de projectmanagementapp Asana, Dropbox Spaces en SurveyMonkey Enterprise.

Met de nieuwe dienst gaat Zoom concurrent Microsoft Teams achterna. Teams werd afgelopen november al voorzien van apps die videovergaderingen moeten verrijken. Daarmee werd het mogelijk om tijdens een Teams-meeting bijvoorbeeld notities en taken bij te houden in Asana of Teamflect, en om content te delen in Wakelet. 

De nieuwe Zoom Apps zijn verkrijgbaar via de Zoom App Marketplace. Diverse andere apps zijn nog in ontwikkeling en worden binnenkort beschikbaar. Wanneer dat precies is en om welke apps het precies gaat, zegt het bedrijf niet.

Zoom Events

Naast Zoom Apps is vanaf vandaag ook Zoom Events wereldwijd beschikbaar. Dit platform werd in het voorjaar al aangekondigd en maakt het mogelijk om uiteenlopende interactieve virtuele evenementen op te zetten. In het platform zitten features als event-hubs, speciale ruimten voor bedrijfsevenementen, personaliseerbare registratieopties en netwerkmogelijkheden via lobby's met chatfuncties.

Ook is het mogelijk om evenementspecifieke rapportages te maken rondom registratie, opkomst en ticketverkoop. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.