Beheer

Privacy
Zoom

Zoom gaat alle videovergaderingen versleutelen

Zoom schroeft beveiliging verder op.

© Zoom
18 juni 2020

Zoom schroeft beveiliging verder op.

Zoom Video biedt binnenkort voor alle versies van zijn app voor videovergaderingen volledige versleuteling aan, waardoor de gesprekken niet kunnen worden onderschept door hackers.

Het technologiebedrijf liet eerder deze maand weten alleen de betaalde variant van het vergaderprogramma volledig te willen beschermen. Dat leidde tot scherpe kritiek van privacyactivisten en Amerikaanse Congresleden.

Door versleuteling worden informatie en tussenliggende communicatie tussen twee gebruikers van een app gecodeerd. Voorheen schermde Zoom communicatie via zijn platforms slechts gedeeltelijk af, van de gebruiker tot servers van het bedrijf.

Zoom, dat door lockdownmaatregelen in korte tijd erg populair werd, kondigde eerder aan gesprekken volledig te versleutelen. Topman Eric Yuan maakte daarbij wel de kanttekening dat dit niet zou gelden voor zijn gratis versies, waar veruit de meeste mensen gebruik van maken. Volgens Zoom zouden onder meer de FBI en andere wetshandhavers uit niet-versleutelde informatie kunnen putten om mensen te identificeren die de dienst misbruikten.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.