Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Zoom

Zoom brengt automatische ondertiteling ook naar gratis gebruikers

Slechthorenden kunnen eerder toegang tot functie krijgen. 

© Zoom
25 februari 2021

Slechthorenden kunnen eerder toegang tot functie krijgen. 

Gratis gebruikers van videobeldienst Zoom kunnen vanaf de herfst gebruikmaken van automatische ondertiteling. De functie was tot nu toe alleen beschikbaar voor betalende gebruikers van de dienst. 

Zoom zegt in een aankondiging zijn platform toegankelijk te willen maken voor alle gemeenschappen. Om dat mogelijk te maken verschenen eerder al opties om bijvoorbeeld de video van de gebarentolk vast te zetten in het scherm. Daarnaast was er al een mogelijkheid om handmatig ondertiteling toe te voegen. Betalende gebruikers hebben echter ook de optie om ondertiteling automatisch te laten genereren aan de hand van kunstmatige intelligentie. 

Vanaf de herfst wordt de functie dus voor alle gebruikers beschikbaar. Maar wie de optie nu al nodig heeft - bijvoorbeeld slechthorenden - kunnen deze nu al aanvragen via een speciaal formulier. Zoom geeft deze mensen al eerder toegang tot de optie. 

De automatische ondertiteling is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Wanneer en of er ondersteuning komt voor de Nederlandse taal, is onbekend. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.