Loopbaan

Carriere
blije IT-er

Zo kweek je digitaal talent

Drie tips om op tijd werknemers voor te bereiden op de digitaliseringsslag.

© CC BY-SA 2.0,  Fabrice Florin
20 november 2017

Drie tips om op tijd werknemers voor te bereiden op de digitaliseringsslag.

Digitalisering betekent dat veel banen gaan veranderen. Personeel dat het meest geschikt is om de draai te maken, is niet altijd makkelijk te krijgen. Hoe pak je dat probleem op tijd aan?

Voor 90 procent van de betere banen zijn gemiddelde tot hoge digitale vaardigheden nodig, concludeert Brookings Institute uit een studie onder Amerikanen.

Wie goed mee komt, kan rekenen op een goed salaris en betere kansen op het behoud van de baan. Maar digitalisering kan betekenen dat een grote groep mensen die niet over de juiste vaardigheden beschikken of te weinig, buiten de boot vallen. Het instituut adviseert daarom overheden, bedrijven, vakbonden en andere betrokken organisaties aandacht te geven aan drie punten.

1 De pijplijn voor talenten uitbreiden

Voor dit initiatief zijn er verschillende mogelijkheden. Bedrijven moeten actief aan de slag met het trainen en omscholen van hun huidige werknemers. De afdeling personeelszaken moet actief op zoek naar talenten buiten de IT-afdeling om hen IT-vaardigheden bij te brengen. Mensen met een uitvoerende baan in IT kunnen wellicht worden omgeschoold naar hoger gekwalificeerde banen in de software-ontwikkeling of in operations. Organisaties kunnen werknemers stimuleren door opleidingen te vergoeden of bijvoorbeeld programmeerkampen te organiseren. Overheden kunnen een belangrijke bijdrage leveren door dergelijke bijscholing vrij te stellen van belastingheffing.

Organisaties in de IT-sector kunnen actief op zoek gaan naar mensen uit groepen die nu nog ondervertegenwoordigd zijn, zoals vrouwen en sommige minderheden en hun belemmeringen proberen weg te nemen.

2 Bestrijden van digitale ongeletterdheid

In vrijwel elk segment van de arbeidsmarkt neemt het gebruik van IT-hulpmiddelen toe. Toch zijn er nog altijd grote delen van de bevolking die over vrijwel geen enkele IT-vaardigheid beschikken. Het kan een enorm effect op de gezondheid van de economie hebben om mensen uit die gemeenschappen over te halen zich die basisvaardigheden aan te leren. Het levert hen nieuwe kansen op banen op. De aandacht zou in eerste instantie moeten uitgaan naar scholen in buurten waar veel mensen met een lage opleiding en lage salarissen wonen. Vervolgens zouden met voorlichtingscampagnes mensen overtuigd worden van het voordeel van het aanleren van digitale vaardigheden.

3 Digitale vaardigheden alleen zijn niet voldoende

MEER AG CONNECT?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Volgens het Brookings Institute moet iedereen die een digitale opleiding of bijscholing krijgt tegelijk ook getraind worden op het gebied van 'soft skills'. In het nieuwe tijdperk van de 'machine' komt het meer dan ooit aan op de eigenschappen van mensen die waarde kunnen toevoegen die machines niet hebben. Dat betekent bijvoorbeeld dat er behoefte is aan kritische denkers en aan mensen die goed kunnen samenwerken dankzij een goed ontwikkelde emotionele intelligentie.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.